onsdag 14. desember 2016

Sør-vest pluss fjell med Arnstein




Turen i dag tok oss først til Tasarte, en trang og frodig dal på sørvest-siden av Gran Canaria. Her ligger det en flott restaurant som kan anbefales - den var dessverre stengt denne dagen. Det er en drøy mil å kjøre fra hovedveien ned til stranda. Med den kort stopp på stranda gikk det med en drøy time på denne avstikkeren. Vel anvendt tid.

Fra Tasarte fortsatt vi mot Puerto de la Aldea. Her så vi nærmere på parken og dammen der det hvert år den 11. september arrangeres en kjempefest og der en aktivitet er å fange fisk i kurver - 1000-vis av mennesker deltar på denne "leken". Må prøve å få sett dette en dag. Lunsjen på Bar Luis - gambas i hvitløksolje - smakte nydelig.

Etter lunsj bar det oppover i fjellene. Vi satt kursen mot Artenera og gjennom et vilt landskap der den smale veien snodde seg framover gikk det opp mot drøyt 800 meter og den flotte hulelandsbyen Acusa Seca. Her er vi inne på kraterveggen til en av de virkelig store vulkanene på øya. Ufattelig at folk kunne slå seg til i slike omgivelser. Men flott - å ja.


Etter Acusa Seca var vi enige om å sette kursen tilbake mot Arguineguín. Kjørte først til Artenara, derfra til Tejeda der vi tok en pause for å rette litt opp i væskebalansen, det var en varm dag må vite. Så videre mot Ayacata og så forbi Presa de las Niñas før vi svingte oss nedover Arguineguín-dalen og hjem.














Vi fikk med oss et varsel om vårens ankomst. Mandeltrær har startet med sesongens blomstring. Det er jo flott, men i tidligste laget. Og litt spesielt at mange mandeltrær står med grønne blader før blomstringen starter for fullt...








Til slutt:
Denne ruta er på 173 kilometer, vi dro ut klokka 09:30 og var tilbake etter ca 7 timer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar